CowsOnWeb in de pers

Signum Engineering stond ook al in de kijker bij Agreon.
Dit citaat komt uit de Agreon nieuwsbrief van juni 2015:

"In 2012 startte Signum Engineering met het project ‘Cows On Web’. 'Cows On Web' bestaat uit 2 deelsystemen: een systeem die het moment van kalven voorspelt en een tochtdetectiesysteem. Voor het eerste systeem wordt een temperatuursonde ingebracht in de schede van een drachtige dikbilkoe. Deze meet elke 5 minuten de lichaamstemperatuur. Wanneer de kalving nadert, daalt de gemiddelde lichaamstemperatuur, bij sommige dieren tot meer dan een graad. Na 12 tot 36 uur stijgt de temperatuur opnieuw; dit is het punt waarop de geboorte effectief wordt ingezet. De landbouwer kan in real time het temperatuursverloop opvolgen via zijn PC of smartphone of krijgt een waarschuwing via SMS of mail wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voordoen.

'Cows on web' levert vele voordelen op, niet alleen voor de landbouwer maar ook voor de bedrijfsveearts. Omdat een dikbilkoe niet zelfstandig kan kalven, moet er altijd een veearts aanwezig zijn. 'Cows on web' voorspelt het moment van de kalving met een grote precisie. Zo moet de landbouwer niet meer nutteloos dagenlang 's nachts opstaan om te checken bij de koe en kan hij de veearts tijdig verwittigen om langs te komen.

2017: Het tochtdetectiesysteem zit momenteel in de testfase. Onderzoek wees uit dat een tochtige koe anders beweegt. Het systeem meet de beweging van het dier en geeft aan de landbouwer aan wat het ideale moment is om de koe te insemineren.

Toen 'Cows On Web' in 2012 van start ging, was het initiële plan om een webapplicatie te maken zodat de landbouwer op de computer zijn koeien kon volgen. Al gauw werd duidelijk dat de applicatie ook beschikbaar moest zijn op smartphone. Het is een duidelijke trend dat steeds meer landbouwers hun bedrijf managen vanop hun smartphone. “Farming in the cloud” zit sterk in de lift. Daarbij worden fysieke voorwerpen - zoals de koeien uit het 'Cows on Web'-project - op  het internet geplaatst. "Farming in the cloud" is ondertussen uitgegroeid tot de kern van wat Signum Engineering doet en waar het bedrijf zich de komende jaren verder op wil toeleggen."