Over Ons

Geboortemelder: wanneer moet je koe kalven?
CowsOnWeb is een unieke geboortemelder voor koeien dat de geboorte van een kalf vele uren op voorhand kan voorspellen.
Je kunt de gegevens opvragen op je PC, tablet of smartphone. 

Geen slapeloze nachten meer dankzij CowsOnWeb
Omdat we het moment van de geboorte van het kalf tot op enkele uren kunnen voorspellen, ben je veel vrijer: geen slapeloze nachten meer van waken, controleren en ongerust zijn. Bovendien kun je het bezoek van de veearts beter inplannen en hem nodeloze bezoeken besparen.

Hoe werkt CowsOnWeb?
We bevestigen een sensor aan de koe in de periode ergens tussen de 4 en 21 dagen voor de verwachte geboorte van het kalf. De sensor meet elke 10 minuten heel nauwkeurig de temperatuur van de koe en stuurt de gemeten waarden naar onze server.

Wanneer het kalf op komst is, is dit duidelijk merkbaar in de temperatuurgrafieken van je dier. Deze grafieken kun je op elk ogenblik en om het even waar raadplegen op je pc, smartphone of tablet. Temperatuursgegevens zijn volgens veeartsen de beste manier om het moment van kalving te bepalen.
Als een koe koorts krijgt of als de sonde niet meer aan de koe bevestigd is, kunnen we je ook verwittigen per SMS of mail.

NIEUW: Bij het ingebrachte systeem geldt dat de sonde tijdens het afkalfproces wordt uitgeworpen. Dit genereert een alarmbericht via SMS of mail

Ziektes detecteren
Als extra krijg je dankzij de metingen een goede indicator van de gezondheid van je koe. Zo kun je vroegtijdig uierontsteking of andere ziektes detecteren en laten behandelen.

1 maand vrijblijvend testen
Getuigenissen
Contacteer ons

CowsOnWeb is ontwikkeld door Signum Engineering in samenwerking met Inagro v.z.w.